Hoe kan je reisverzekeringen goed vergelijken?

Door het afsluiten van een reisverzekering ben je verzekerd tegen onverwachte kosten op je vakantie, of dit nu in het binnen- of buitenland is. Deze kosten kunnen voortvloeien uit noodsituaties zoals doktersbezoek of ziekenhuisopname, maar ook door zaken als het verlies van je bagage. Met het afsluiten van een reisverzekering ga je met meer vertrouwen op reis. De verschillende verzekeringen kun je wat betreft premiehoogte en polisvoorwaarden met elkaar vergelijken. Gedekte kosten verschillen per reisverzekeraar. Hoe kun je de verschillende reisverzekeringen goed met elkaar vergelijken?

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Voordat we verder ingaan op de beste manier om reisverzekeringen met elkaar te vergelijken, is het belangrijk om je bewust te zijn van het verschil tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering is een tijdelijke verzekering die op vaste data geldt. Kortlopende varianten zijn aanbevolen voor personen die niet meer dan twee of drie weken per jaar op vakantie gaan. Een doorlopende reisverzekering betekent verzekerd zijn op elke vakantie. Deze sluit je namelijk niet per reis af.

Gebruik een vergelijkingssite

Vergelijkingswebsites zijn er niet voor niets. Wanneer je op zoek gaat naar een verzekering, loop je al gauw het risico dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn tal van aanbieders en nog meer verzekeringen. Een vergelijkingswebsite zet de op basis van jouw gegevens beste reisverzekeringen voor je op een rijtje. Laat je daarbij niet verleiden om direct voor de goedkoopste te gaan. Dit is namelijk lang niet altijd de beste. Lagere premies betekenen doorgaans ook lagere uitkering bij schade of noodgevallen en een hoger eigen risico.

reisverzekering Europadekking en WerelddekkingOnthoud het verschil tussen Europadekking en Werelddekking

Alvorens je reisverzekeringen met elkaar gaat vergelijken, zul je moeten bepalen voor welk gebied je een verzekering nodig hebt. Er wordt namelijk een onderscheid gemaakt tussen reizen binnen Europa (Europadekking) en daarbuiten (Werelddekking).

Deze twee termen worden door alle verzekeraars gehanteerd. Je bent echter in geen enkel geval verzekerd wanneer er een negatief reisadvies voor je bestemming is afgegeven. Kijk daar dus goed naar. De premie voor de Werelddekking ligt hoger dan de premie voor de Europadekking.

Kies een reisverzekering die past bij wat jij in je vakantie doet

Iedereen geeft op een geheel eigen manier invulling aan zijn of haar vakantie. In sommige gevallen gelden er echter speciale reisverzekeringen of aanvullingen op een standaard reisverzekering. Ga je naar India om de Taj Mahal te bezoeken en te zonnebaden aan de tropische stranden? Dan sluit je probleemloos een reisverzekering met Werelddekking af. Vertrek je naar het land om daar te gaan bergbeklimmen? Dat valt onder de risicovolle sporten en heeft een aanvullende verzekering nodig. Wees hier bij het afsluiten van je reisverzekering altijd eerlijk over, ook al betekent dit een hogere premie.

Vergelijk de voorwaarden omtrent medische kosten

Heb je een basiszorgverzekering? Dan vergoedt je reisverzekeraar in het buitenland enkel de medische kosten tegen de Nederlandse kostprijs. Het verschil betaal je uit eigen zak. Dat betekent dat je voor vervelend hoge kosten komen te staan wanneer je in het buitenland medische zorg nodig hebt. Zeker wanneer dit een land betreft waar de geneeskundige kosten hoger liggen dan in ons eigen land. De Verenigde Staten zijn daar een bekend voorbeeld van. Let ook op het eigen risico van je zorgverzekering: deze wordt door de ene reisverzekeraar wel vergoed en door de andere niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.