Geld besparen op vermaak/entertainment (10 tips)

De meeste Nederlanders werken vijf dagen in de week. In het weekend willen wij onszelf vermaken en dat is begrijpelijk. Ontspanning is namelijk onwijs belangrijk. Je moet soms even het hoofd leegmaken, zodat je op de maandag weer fris en fruitig naar het werk kan gaan. Entertainment zoals uitjes, lekker eten en vakanties zijn alleen wel prijzig. Gelukkig zijn er ook op het gebied van vermaak voldoende mogelijkheden om geld te besparen. Dat is fijn, want op die manier kan jij nog wat centjes overhouden aan het einde van de maand.

1. Avondje thuis met de vrienden

Je kan op de vrijdagavond natuurlijk met jouw vrienden het uitgaansleven gaan verkennen in de stad. Je zal wel bij iedere kroeg en discotheek de hoofdprijs betalen drankjes en hapjes. Zonde, want uiteindelijk wil je gewoon een leuke tijd met de vrienden beleven. Dat kan ook prima bij jouw thuis. Koop zelf de snacks en het drank in en beleef een goedkopere en leuke avond.

2. Goedkoop vermaak voor de kinderen

De kinderen willen zich natuurlijk ook vermaken en dat hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Je kan bijvoorbeeld leuke spelletjes gaan bedenken en organiseren in de buurt. De kinderen zijn ook al snel blij met een voetbal of een klein zwembad in de tuin. Je kan ook een bezoekje brengen aan de lokale kinderboerderij, echt een aanrader!

3. Uitgespeelde game weer verkopen of inruilen

gamenDagelijks gamen er meer dan 7,5 miljoen Nederlanders langer dan een uur. Er gaan dan ook miljarden euro’s om in de game-industrie. Er verschijnen om de haverklap weer nieuwe games in de winkel.

Wij raden je aan om een fysieke game te kopen. Zodra jij het spel hebt uitgespeeld kan jij de game weer verkopen of inruilen voor een ander spel in de winkel. Let op, bewaar jij een game een lange tijd dan zal de waarde razendsnel afnemen.

4. Kosteloze evenementen

In de grote Nederlandse steden worden er regelmatig leuke evenementen georganiseerd en die kan jij soms zelfs gratis bezoeken. Het is dus slim om even de uitjes agenda van de stad te bekijken. Tegenwoordig kan jij de meeste evenementen ook eenvoudig terugvinden op de sociale media.

5. Boeken lenen bij de bibliotheek

Je kan boeken kopen, maar die zijn zeker niet goedkoop. Een goed en nieuw boek kost al snel 20,00 euro of meer. Je kan beter naar de bibliotheek gaan, dat kost slechts 5,00 euro per maand. Je kan onbeperkt boeken lenen, zelfs de nieuwste titels. Natuurlijk is het ook mogelijk om goedkoop tweedehands boeken op de kop te tikken.

6. Huur een appartement op vakantie

Een vakantie is normaliter één van de grootste uitgaves in het jaar. Je kan kiezen voor een prachtig hotel, maar dat is best duur. Een appartement huren is goedkoper en biedt meer mogelijkheden. Je kan namelijk ook zelf gaan koken en dat scheelt ook weer veel euro’s.

7. Abonnement bij de bioscoop

De Pathé bioscopen zijn gevestigd door het hele land en het is de bekendste bioscoopketen in Nederland. Wellicht ga jij regelmatig naar de bioscoop. Een kaartje kost tegenwoordig rond de 12,00 euro, terwijl je voor ongeveer 20,00 euro een maandabonnement kan afsluiten. De liefhebber kan dan onbeperkt naar de films gaan. Daarnaast spaar jij punten, die je kan inwisselen voor kortingen en zelfs gratis bioscoopkaartjes. Belangrijk: op die manier kan je misschien ook wel de kosten van je Netflix-abonnement besparen – naar de bioscoop gaan is toch leuker, nee?

bioscoop vs netflix

8. Ga op vakantie in het laagseizoen

Een vakantie boeken is altijd leuk, maar je schrikt misschien wel van de hoge prijzen. Mocht je ook buiten de schoolvakanties kunnen reizen, doe dat dan. In het laagseizoen zijn de prijzen voor dezelfde vakanties vele malen goedkoper. Dat geldt zowel voor de hotels, appartementen als de vliegtickets. Je kan zelfs goedkoper een auto huren in het vakantieland.

pinnen in het buitenland9. Pinnen in het buitenland

Ga jij op vakantie naar een land met een andere valuta, dan raden wij je aan om geen contant geld mee te nemen. Dat geld moet je namelijk omwisselen voor de lokale valuta en dat kost geld. Je kan beter gaan pinnen in het vakantieland, je zal dan meer geld overhouden voor de welverdiende vakantie. In een perfecte wereld kunnen we overal betalen met Bitcoin, maar daar zijn we duidelijk nog niet

10. Kies voor een toeristenkaart

Wij Nederlanders zijn dol op korte stedentripjes en wij stappen dan ook massaal in het vliegtuig om een andere stad te gaan ontdekken. Je kan de bekendste bezienswaardigheden en musea gaan bezoeken. Echter zal je dan wel steeds een kaartje moeten kopen, dat is duur. Je kan beter een toeristenkaart kopen. De kaart biedt de kans om voor één vast bedrag alle bezienswaardigheden en musea te bezoeken. In sommige gevallen mag jij zelfs onbeperkt reizen in het openbaar vervoer met de toeristenkaart. Bijvoorbeeld in Madrid heb je zo’n kaart die je heel wat geld kan besparen tijdens je trip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.